Ringbaan Oost 401 - 5014 GH Tilburg
mobiele elektronica

Mobiele elektronica verzekeren op inboedelverzekering

Mobiele elektronica heeft de laatste jaren een belangrijke plaats ingenomen in ons dagelijkse leven. Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon en ook schoolgaande kinderen nemen steeds vaker een laptop en mobiele telefoon mee naar school. De kans op schade is hierdoor steeds groter geworden.

Sinds een aantal jaren is mobiele elektronica de meeste verzekeraars niet meer standaard meeverzekerd op de inboedelverzekering. Je kunt hiervoor een aparte module afsluiten, waardoor alle mobiele elektronica binnen je gezin meeverzekerd is.

Onder mobiele elektronica vallen onder andere de volgende zaken:

  • Mobiele telefoon
  • Laptop
  • Tablet
  • Wearables zoals smartwatches

Je mobiele elektronica is door het afsluiten van deze module binnen- en buitenshuis meeverzekerd voor val- en stootschade. Er zijn echter wel veel verschillen tussen de verzekeraars onderling!

Zo zijn er verzekeraars waarbij de mobiele elektronica enkel binnen Nederland verzekerd is, maar er zijn ook mogelijkheden om het wereldwijd te verzekeren. Ook geldt er bij een aantal verzekeraars een eigen risico bij schade of ontvang je een vergoeding op basis van dagwaarde.

Bij aankoop van bijvoorbeeld een mobiele telefoon kun je deze vaak bij de provider meeverzekeren. Maar door deze module op de inboedelverzekering af te sluiten is álle mobiele elektronica binnen jouw gezin meeverzekerd!