Ringbaan Oost 401 - 5014 GH Tilburg
reisverzekering

Corona en jouw reisverzekering

In mei lieten we weten dat er restricties zijn voor de dekking van de reisverzekering als het gaat om dekking voor corona gerelateerde zaken. Als een land kleurcode groen of geel had als reisadvies, dan was er in de meeste gevallen dekking bij schade. Gold er een oranje of rood reisadvies, dan was er  vaak geen dekking.

Inmiddels is corona niet meer weg te denken uit ons leven. Hierdoor hebben veel verzekeraars de voorwaarden van de reisverzekering gewijzigd, waardoor minder zaken zijn uitgesloten van de dekking.

Als je binnen de reisverzekering een dekking hebt afgesloten voor geneeskundige kosten, dan bieden de meeste verzekeraars nu ook dekking voor corona gerelateerde zaken. Dit geldt echter niet als het reisadvies kleurcode rood is. Dan wordt reizen volledig afgeraden.

Uiteraard bepaalt iedere verzekeringsmaatschappij zelf de dekking voor de reisverzekering. Neem voordat je op reis gaat even contact met ons op, zodat we kunnen nakijken of de reisverzekering dekking biedt voor corona in het land waar je naartoe reist.

Ook voor overige vragen over reisverzekeringen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kijken samen met jou wat jouw verzekeringsbehoefte is en welke verzekering het beste bij jouw situatie past.