Ringbaan Oost 401 - 5014 GH Tilburg
Ongevallenverzekering nodig

Kiezen voor een ongevallenverzekering

Regelmatig krijgen we de vraag of een ongevallenverzekering écht nodig is.

Om daar een antwoord op te geven moet er eerst een inventarisatie van jouw financiële situatie gemaakt worden. Een ongevallenverzekering keert namelijk een geldbedrag uit als je door een ongeval blijvend invalide raakt. In sommige gevallen keert deze ook uit als je door een ongeval komt te overlijden. Of dit een noodzakelijke verzekering is, is daarom onder andere afhankelijk van jouw financiële situatie.
Het geldbedrag dat wordt uitgekeerd na blijvende invaliditeit door een ongeval is een vast bedrag dat afhankelijk is van de mate van invaliditeit. Er wordt bij deze verzekering niet uitgegaan van de werkelijk gemaakte kosten.

Het bedrag kun je gebruiken om het verlies aan inkomen op te vangen als je niet of minder kunt werken. Ook kun je van dit bedrag bijvoorbeeld aanpassingen in de woning aanbrengen, zodat je er kunt blijven wonen ondanks jouw invaliditeit.
De mate van invaliditeit is pas vast te stellen als jouw situatie niet meer verandert. Het kan daardoor soms langer duren voordat de verzekeraar het bedrag uitkeert. Een medisch adviseur stelt de mate van invaliditeit vast, zodat de uitkering kan worden vastgesteld.

Je kiest zelf het maximaal uit te keren bedrag bij invaliditeit en overlijden. Op basis van het door jou gekozen bedrag wordt de premie berekend. De verzekering kun je voor het hele gezin afsluiten.
Uiteraard keert de verzekeraar niet uit als jij het ongeval opzettelijk hebt veroorzaakt of als het een gevolg is van alcohol- of drugsgebruik.

Bij de meeste verzekeraars stopt de ongevallenverzekering zodra je 70 jaar bent geworden. Hierna neemt de kans op ongevallen dermate veel toe, dat een ongeval redelijkerwijs geen onzeker voorval meer is.

Wil je meer weten over de ongevallenverzekering? Neem dan contact op met ons kantoor via info@vdlangerijt.nl
We helpen je graag verder!