Ringbaan Oost 401 - 5014 GH Tilburg
Autoverzekering

Welke autoverzekering past bij mij?

Je koopt de auto van je dromen en denkt aan alle mooie ritten die je ermee gaat maken. Hopelijk kun je veel veilige kilometers gaan rijden, want schade aan jouw auto zou ontzettend vervelend zijn! Daarbij is het herstellen van een autoschade vaak erg kostbaar. Niet voor niets is een autoverzekering in Nederland verplicht! Als je schade met jouw auto aan een ander toebrengt, wordt de schade aan de tegenpartij door jouw verzekering vergoed.

Zodra je een auto op naam zet, ben je wettelijk verplicht om deze te verzekeren voor schade die je aan anderen kunt toebrengen. De zogenaamde Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).

Als je op internet zoekt naar een autoverzekering, komen de goedkoopste direct writers bovenaan in de zoekmachine te staan. Hier kun je vaak voor een hele scherpe premie jouw auto verzekeren. Dat is natuurlijk erg fijn, maar het aanvraagproces verloopt via internet. Je maakt zelf keuzes voor de dekking zonder hiervoor advies van een ervaren verzekeringsadviseur te ontvangen.

Hierdoor kun je bij schade voor ongewenste verrassingen komen te staan.

 

Kies de juiste dekking!

Wat als jouw auto total-loss is door een ongeval dat je zelf veroorzaakt hebt, maar je hebt niet de financiële middelen om een andere auto te kopen? En dat terwijl je afhankelijk bent van de auto om bijvoorbeeld dagelijks naar je werk te gaan. Dan was een uitgebreidere dekking wellicht een betere keuze geweest in jouw situatie.

Daarnaast helpen we je ook bij wijzigingen en schade. We zijn jouw aanspreekpunt en handelen alles vlot en duidelijk voor je af.

Zoals eerder aangegeven is de WA verzekering verplicht, zodra je een auto op naam zet. Daarnaast zijn er nog twee extra dekkingen mogelijk:

  • Beperkt Casco
  • Volledig Casco (Allrisk)

 

Bij beperkt casco is schade door brand en diefstal meeverzekerd. Ook ruitschade valt onder deze dekking.

Bij volledig casco is ook de schade die je zelf veroorzaakt hebt aan de auto meeverzekerd. Bijvoorbeeld als je achteruit tegen een paaltje bent gereden.

 

Personen in de auto kun je ook meeverzekeren voor schade. Je kunt hierbij kiezen uit de volgende twee dekkingen:

  • Ongevallen inzittenden
  • Schadeverzekering voor inzittenden

 

Bij de ongevallenverzekering voor inzittenden wordt bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval een vast bedrag uitgekeerd. Dit bedrag is afhankelijk van de mate van invaliditeit.

Bij de schadeverzekering voor inzittenden wordt een bedrag uitgekeerd op basis van de werkelijk geleden schade. Deze dekking is dan ook veel uitgebreider dan bij de ongevallen inzittenden verzekering.

Als je kiest voor één van beide dekkingen zijn alle personen in de auto, ook de bestuurder, bij een ongeval meeverzekerd. Dit geeft toch een extra gevoel van zekerheid als je jouw gezin of vrienden bij je in de auto hebt.

 

Wil je goed advies over een autoverzekering die écht bij je past? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!