Ringbaan Oost 401 - 5014 GH Tilburg
rechtsbijstandverzekering

Hulp bij een juridisch geschil

Een juridisch conflict kan altijd ontstaan; Je wordt ontslagen, een winkel weigert je geld terug te geven of je hebt een conflict met de buren over een verbouwing.

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van professionele juridische hulp bij een conflict.

Zodra een conflict dreigt te ontstaan kun je al contact opnemen met de juridische helpdesk van jouw rechtsbijstandverzekeraar. Zij helpen je op weg om een conflict te voorkomen.

Mocht je er dan nog niet samen uitkomen, helpt een jurist je verder. Ook mag je een eigen advocaat kiezen. Hierbij kan het zijn dat je een eigen risico betaalt en vaak geldt er een maximum bedrag voor de behandelkosten.

Binnen een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verschillende te verzekeren modules:

  • Consument en Wonen
  • Verkeer
  • Arbeid
  • Fiscaal en Belasting

 

De basisdekking Consument en Wonen zit meestal standaard in de dekking. Van de overige modules kun je zelf een selectie maken van de door jou benodigde dekkingen.

Niet alle conflicten zijn verzekerd. Een conflict dat al loopt bij het aangaan van de verzekering is uitgesloten van juridische hulp. Ook zaken waarbij opzet door verzekerde in het spel is, is uitgesloten van dekking.

Uiteraard zijn er veel verzekeraars die deze verzekering aanbieden, maar er zijn niet veel uitvoerende instanties voor rechtsbijstand. Veel verzekeraars brengen de uitvoering van de rechtsbijstandverzekering onder bij een andere maatschappij, maar hanteren hierbij wel hun eigen voorwaardes.

Een goed advies van een verzekeringsadviseur is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de rechtsbijstand voldoet aan jouw wensen. Neem voor een goed en uitgebreid advies contact met ons op.

Wij zijn gevestigd aan de Ringbaan Oost 401 in Tilburg. U bent ook welkom om op ons kantoor langs te komen!