Ringbaan Oost 401 - 5014 GH Tilburg
overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering (ORV)

We willen allemaal graag gezond oud worden, maar wat als je overlijdt? Wat zijn dan de financiële gevolgen voor jouw gezin? Kan jouw gezin blijven wonen waar ze nu wonen zonder op een houtje te moeten bijten? Een overlijdensrisicoverzekering, ook wel overlijdensverzekering genoemd, kan hiervoor uitkomst bieden.

Blijven wonen na overlijden partner

Als je een hypotheek hebt, heb je meestal ook een ORV. Deze keert uit als je komt te overlijden en zorgt ervoor, als het verzekerd bedrag toereikend is, dat jouw nabestaanden de woonlasten nog kunnen betalen na jouw overlijden. Vaak is deze ORV verpand aan de hypotheek en wordt door de uitkering (een deel van) de hypotheek afgelost.

Ook als je in een huurwoning woont kan de ORV ervoor zorgen dat jouw nabestaanden de huur en overige vaste lasten kunnen blijven betalen na jouw overlijden. Met deze verzekering laat je jouw nabestaanden financieel verzorgd achter.

Overige financiële gevolgen na overlijden partner

Het is fijn als jouw partner in de huidige woning kan blijven wonen na jouw overlijden, maar het is zeker ook zinvol om na te denken aan de overige financiële gevolgen na het wegvallen van jouw inkomen.

  • Kan jouw partner alleen de kosten van de opgroeiende kinderen dragen?
  • Kan het onderhoud van de woning worden betaald?
  • Is er voldoend geld voor studie, vakantie en sportclubs?

Ook daarvoor kan het zinvol zijn om een overlijdensverzekering af te sluiten. Voor een vast bedrag per maand ben je verzekerd van een eenmalige uitkering, waardoor je het wegvallen van inkomen makkelijker kunt opvangen.

Wij willen je graag adviseren over de mogelijkheden en kosten van een overlijdensrisicoverzekering in jouw situatie. Vaak is de verzekering al af te sluiten voor een paar euro per maand.

Omdat we het belangrijk vinden dat goed advies voor iedereen bereikbaar is betaal je voor het te geven advies en het afsluiten van een ORV tot 1 september 2020 aanstaande slechts € 99,- in plaats van de gebruikelijke € 195,-.

Interesse? Neem contact op via info@vdlangerijt.nl of 013-5423072