Ringbaan Oost 401 - 5014 GH Tilburg
stormschade

Stormschade in de tuin

De herfst heeft zich afgelopen week weer van zijn weerbarstige kant laten zien. Het KNMI gaf code geel af in verband met zware windstoten. In het nieuws zagen we dat er op veel plaatsen bomen omgewaaid zijn en er zijn veel schades door afgewaaide dakpannen.

 

Is de schade verzekerd?

Niet alle schade die wordt veroorzaakt door storm wordt vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Schade aan bijvoorbeeld tuinmeubilair als gevolg van storm of neerslag is vaak niet meeverzekerd. Er wordt namelijk van je verwacht dat je voorzichtig met je spullen omgaat. Als je ervoor kiest om losse spullen in jouw tuin te laten staan als er slecht weer verwacht wordt, kun je er vanuit gaan dat het stuk gaat. De verzekeraar zal om deze reden de schade vaak niet vergoeden.

Echter zijn er uitzonderingen. Zelfs binnen dezelfde maatschappij kan het zijn dat op de ene polis de schade niet vergoed wordt en op de andere polis wel. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden.

De afgelopen jaren zijn een aantal maatschappijen samengevoegd en overgenomen, waardoor er binnen een verzekeringsmaatschappij meerdere polisvoorwaarden van toepassing kunnen zijn. Hierdoor kan het zijn dat jouw buurman met dezelfde schade bij dezelfde maatschappij geen schadevergoeding krijgt en jij wel.

 

Wil je weten of schade door storm op jouw verzekering is meeverzekerd? Lees er dan de polisvoorwaarden op na of neem contact op met jouw verzekeringsadviseur.

We helpen je graag verder!