Ringbaan Oost 401 - 5014 GH Tilburg
rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 geldt er een verplichting voor rookmelders voor bestaande woningen. Voor nieuwbouw woningen was deze verplichting er al, maar deze wordt nu uitgebreid naar bestaande woningen. Hierdoor moet in iedere woning in Nederland, op iedere verdieping waar gewoond wordt, een rookmelder hangen.

 

Uw opstalverzekering

Als in de polisvoorwaarden van de opstalverzekering staat dat er verplicht rookmelders aanwezig moeten zijn om branddekking te hebben, moeten deze gemonteerd zijn om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een schade uitkering na brand. Echter zien we in de praktijk dat er nog geen enkele verzekeraar is die dit in de polisvoorwaarden heeft opgenomen.

De verplichting is namelijk in het leven geroepen voor jouw eigen veiligheid en die van je gezin!

 

Werking rookmelder

Een rookmelder laat een alarm horen als er brand is in jouw woning. Dit doet hij als er rook wordt gedetecteerd. Dit alarm zorgt ervoor dat je jezelf en jouw gezin op tijd in veiligheid kunt brengen. Om voor extra veiligheid te zorgen, wordt door de brandweer geadviseerd om in iedere ruimte waar brand kan ontstaan een rookmelder te hangen. Dus ook in iedere slaapkamer en ruimte waar elektrische apparaten staan.

Zorg ervoor dat de rookmelders regelmatig schoongemaakt en gecontroleerd worden. Door stof en vuil kan het gebeuren dat de sensor een vals alarm geeft of niet meer werkt. Maar ook de batterijen moet je regelmatig controleren om ervoor te zorgen dat de rookmelder nog goed functioneert.

 

We willen je graag de volgende tips meegeven:

  • Zorg voor voldoende rookmelders. Bij voorkeur in iedere kamer waar brand kan ontstaan
  • Maak de rookmelders regelmatig schoon
  • Controleer de batterijen regelmatig
  • Zorg dat de rookmelder op de juiste plaats hangt. Kijk hiervoor op https://www.brandweer.nl/onderwerpen/rookmelders/

 

Tijdelijke actie

Momenteel heeft één van onze business partners een leuke actie. Sluit een opstal- of inboedelverzekering via ons kantoor af bij Klaverblad en ontvang een rookmelder cadeau.

Uiteraard zullen wij, als onafhankelijk adviseur, samen met jou bekijken of dit product passend is bij jouw situatie.

Neem hiervoor contact op met ons kantoor via 013-542 30 72 of info@vdlangerijt.nl