Ringbaan Oost 401 - 5014 GH Tilburg
opstal woonhuis verzekering

Jouw woning goed verzekerd

Als je een woning hebt gekocht verplicht de hypotheekverstrekker vaak om de woning te verzekeren. De woning dient als onderpand voor de hypotheek, dus als de woning volledig afbrand en er is geen verzekering, dan is het onderpand verloren. Je blijft dan een hypotheek afbetalen en moet ook op zoek naar nieuw onderdak. Maar als je een woonhuisverzekering hebt afgesloten, valt brandschade onder de basisdekking. Mocht de woning dan volledig afbranden, vergoed de verzekeraar de kosten van het herstel of herbouwen.

De verzekering is niet wettelijk verplicht, maar zoals gezegd verplicht de hypotheekverstrekker het afsluiten van deze polis wel. En zonder kun je eigenlijk niet! Schades aan de woning zijn vaak erg kostbaar om te herstellen.

 

Keuzedekking voor woonhuisverzekering

Bij een woonhuisverzekering, ook wel opstalverzekering genoemd, kun je kiezen uit diverse dekkingen:

  • All-risk
  • Basis

Bij de basisdekking ben je verzekerd voor schades zoals brand, schade door inbraak, waterschade en stormschade. Met een all-risk dekking zijn ook val- en stootschades meeverzekerd, ook als je deze zelf veroorzaakt hebt!

Daarnaast heb je vaak nog aanvullende keuzedekkingen binnen de woonhuisverzekering. Denk hierbij aan glasdekking en dekking voor zonnepanelen en verhuur van de woning.

Uiteraard gaat het bij schade altijd om een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis. Is er opzet in het spel of is de schade ontstaan door iets dat langzaam is opgetreden, zoals optrekkend vocht of achterstallig onderhoud, dan wordt de schade nooit vergoed.

 

Ben je op zoek naar een woonhuisverzekering die perfect aansluit op jouw situatie, neem dan contact met ons verzekeringskantoor op. Wij helpen je graag verder!